headershadow

Latest Blogposts

Albert Heijn Biedt Gratis Aspartaam aan Kinderen aan (LEESTIP!)

albert-heijn-biedt-gratis-aspartaam-aan-aan-kinderen-aan

Bij de Albert Heijn, nu in ieder geval in de vestiging in Sint Annaparochie(foto), kunnen kinderen gratis aspartaam tappen. Zij bieden nu namelijk, naast het welbekende koffieapparaat, nu ook Slimpie limonade aan die kinderen zelf kunnen schenken. Das Slimpie van Appie!

Slimpie laat op hun  website duidelijk weten dat Slimpie een goede bewuste keuze is en dat er geen suikers inzitten maar alleen werkt met zoetstoffen die zijn goedgekeurd door de FDA en Europese wetten. En die vertrouwen wij volledig natuurlijk! Not!

Het woord 'kunstmatig' hebben ze overigens voor het gemak maar even weggelaten en er alleen 'zoetstof' van gemaakt, dat zou ik ook doen. Voor de duidelijkheid: Het gaat om de kunstmatige zoetstoffen: Cyclamaat, sucralose, sacharine en dus, zo staat ook op dezelfde pagina, aspartaam. Dat aspartaam rommel is weten we inmiddels. Hier zijn uitgebreide onderzoeken naar gedaan.

De overige kunstmatige zoetstoffen zijn ook onderzocht en 'goed' bevonden. Maar ik denk dat wij inmiddels wel beter weten. Ik vertrouw dat zaakje voor geen meter om eerlijk te zijn. Er zitten trouwens ook conserveringsmiddelen in, E202(kaliumsorbaat) en E211(natriumbenzoaat). Deze wil je liever ook niet in je lichaam hebben.Daarnaast staat er een link naar de KWF kankerbestrijding bij die een, uiteraard in hun voordeel sprekend, standpunt in neemt over aspartaam.

Ik weet niet hoe het met u zit maar mijn vertrouwen dit soort stichtingen ligt allang op de bodem van de zee. Zodra er niet meer onderzoek gedaan word naar de relatie tussen voeding en kanker doneer ik aan geen ene stichting meer. Sorry.

Dus aan alle ouders die met hun kinderen in de Albert Heijn lopen en hun kind voor zich uit zien rennen naar de automaat toe. Vertel ze alsjeblieft dat dit niet goed voor hun lichaampje is. Er zijn meer dan voldoende alternatieven. Leer je kind gewoon fruit te eten, dat is de basis. En als je dan een niet vers sapje(of siroop) wilt koop dan een goeie biologische variant zonder kunstmatige suikers/zoetstoffen, conserveringsmiddelen of chemische geur, kleur of smaakstoffen. Maar lees het etiket a.u.b., want ook biologisch is geen zekerheid.

Erg jammer! Want hoe leuk en positief had het geweest als Albert Heijn een goeie onschadelijke kinderlimonadeautomaat had neergezet. Helaas moeten we daar nog even op wachten.

Gezonde groet,

Stijn
GezondBenJij!

Stijn is oprichter en eigenaar van GezondBenJij. Stijn heeft een passie voor een gezonde lifestyle. Hij ziet teveel mensen om zich heen die met energietekorten stoeien en dit kan vaak simpel opgelost worden met voeding die je snel en meer energie geeft. Ook streeft hij naar betere liefdevolle relaties met alles en iedereen om zich heen, inclusief zichzelf. "Het wordt tijd dat we onze eigen gezondheid weer volledig in eigen hand gaan nemen", aldus Stijn.
Meer over

1 reactie op “Albert Heijn Biedt Gratis Aspartaam aan Kinderen aan (LEESTIP!)


Comment author said

Door Kore Anotheryou op 13 maart 2014 om 11:14

Goedgekeurd door de FDA, met de man aan het roer die om en om 4-5 jaar bij de overheid (FDA) werkt en dan weer bij Monsanto om uit te leggen hoe de FDA voorschriften in elkaar steken en omzeild kunnen worden. Niet dat wij altijd 100% goed bezig zijn, ook bij ons is nog eer te behalen, maar een watertap was super geweest, veel kinderen zijn gek op gewoon water.

http://api.ning.com/files/94kMND1lZTGGlyrxIyJdY989S3ehjoLRbsovpJKMhuFb7CJineu8C1D-1YOrfqPVJOJZkLx*ZLCwVOq0GioA9vu1-2ci8xu0/taylorsplash.jpg?width=600&height=401

 

Plaats een reactie


*