headershadow

Latest Blogposts

Coca-Cola lanceert 'gezonde' variant met Coca-Cola Life

coca-cola life

Coca- Cola gaat een poging wagen om een steentje bij te dragen tegen o.a. obesitas. Het bedrijf lanceert in september dit jaar de 'gezonde' Coca-Cola Life variant in Argentinië, Chili en Engeland, daarna is de rest van Europa aan de beurt.

Suikergehalte

Een blikje Coca-Cola Life(330 ml), dat een groen etiket krijgt, bevat 89 calorieën en 22,1 gram suiker. Ter vergelijking: Een standaard blikje Coca-Cola bevat 139 calorieën en bevat ongeveer 35 gram suiker.  Coca-Cola Life is deels gezoet met Stevia(plantaardige zoetstof), net zoals het bedrijf dit al eerder met Sprite deed.

Initiatief

De fles wordt volgens het bedrijf gemaakt uit volledig recycleerbaar plastic en 30% plantaardige vezels. Het initiatief van Coca-Cola valt daarom te prijzen, en er zit zeker een stijgende lijn in, maar het moge duidelijk zijn dat dit nog steeds aan aanzienlijke hoeveelheid suiker is en dat ook deze variant alles behalve het etiket gezond mag krijgen. En dan zijn we nog vrij mild.

Stijn

GezondBenJij

 

Stijn is oprichter en eigenaar van GezondBenJij. Stijn heeft een passie voor een gezonde lifestyle. Hij ziet teveel mensen om zich heen die met energietekorten stoeien en dit kan vaak simpel opgelost worden met voeding die je snel en meer energie geeft. Ook streeft hij naar betere liefdevolle relaties met alles en iedereen om zich heen, inclusief zichzelf. "Het wordt tijd dat we onze eigen gezondheid weer volledig in eigen hand gaan nemen", aldus Stijn.
Meer over

0 reacties op “Coca-Cola lanceert 'gezonde' variant met Coca-Cola Life

Plaats een reactie


*