headershadow

Latest Blogposts

Gevaar van prikdranken en bewerkte sappen

Gevaar van prikdranken en bewerkte sappen

Mensen alsjeblieft...pas op met het drinken van prikdranken en bewerkte sappen. Ik hoor geregeld dat mensen dit dagelijks drinken. Het is zon ongelofelijke troep en we hebben nog even te gaan, als je begrijpt wat ik bedoel. Lees even mee alsjeblieft....

Schadelijk

Cola, Sinas, 7up, Fernandes, Dubbel drank, Spa en Fruit, Dubbel Fris enz enz...het is allemaal zeer ongezonde rommel waar enorm veel schadelijke suikers aan zijn toegevoegd die serieuze klachten kunnen geven, of gaan geven. Soms staat er op de verpakking 'geen suiker toegevoegd' of 'no added sugar'. Dit klopt, maar men vermeld niet dat het dan gezoet is met kunstmatige zoetstoffen zoals aspartaam, surcalose en saccharine, die nog veel schadelijker kunnen zijn. Het veroorzaakt zeer hoge pieken in je bloedsuikerspiegel wat gevaarlijk kan zijn en je lichaam(alvleesklier) onnodig aan het werkt zet om constant insuline aan te maken, je kan er huidklachten van krijgen, hartkloppingen, dik van worden, het rooft vitamines weg uit je lichaam en is zelfs kankerverwekkend want het verzuurt je lichaam enorm en kanker gedijd in een verzuurt lichaam. Ik kan hier trouwens een hele waslijst voor jullie opschrijven maar ik hoop dat deze voldoende zijn om je te prikkelen.

Bedrijven denken slim te zijn en weten dat de smaakpapillen geen verschil proeven tussen normale suikers en zoetstoffen. Vele mensen trappen, helaas, in dit marketingtrucje.

Kinderen

En hou deze troep alsjeblieft weg bij je kinderen. Die kleine tere lijfjes zijn al helemaal niet klaar voor dit gif. Wees een bewuste ouder en neem je verantwoordelijkheid, je wilt je kind immers het beste geven, toch? Natuurlijk kan een keer op een feestje of bij het uit eten gaan geen kwaad, doe ik zelf ook, maar zorg dat het niet te vaak in je koelkast staat, liefst helemaal niet.

Ik drink zelf alleen thee en water. Als ik sap drink is het verse geperst sap, en dan het liefst met vruchtvlees. Hier zitten namelijk de zeer belangrijke vezels in en deze vertragen de opname van suikers in je bloed. Het moge duidelijk zijn dat de bovengenoemde sappen 0,0 vezels bevatten. Ook zitten er nauwelijks vitamines en mineralen in, deze zijn er vaak kunstmatig aan toegevoegd en dat moet je niet willen.

Wees wijs en kies voor wat je lichaam nodig heeft, en niet je smaakpapillen.

Liefde!

Stijn

Stijn is oprichter en eigenaar van GezondBenJij. Stijn heeft een passie voor een gezonde lifestyle. Hij ziet teveel mensen om zich heen die met energietekorten stoeien en dit kan vaak simpel opgelost worden met voeding die je snel en meer energie geeft. Ook streeft hij naar betere liefdevolle relaties met alles en iedereen om zich heen, inclusief zichzelf. "Het wordt tijd dat we onze eigen gezondheid weer volledig in eigen hand gaan nemen", aldus Stijn.
Meer over

0 reacties op “Gevaar van prikdranken en bewerkte sappen

Plaats een reactie


*