headershadow

Latest Blogposts

Hoe Maak je een Sole van Keltisch Zeezout?

Dit is mijn Sole. Het woord Sole betekend zuiver geconcentreerd zeewater. Het bestaat uit Keltisch zeezout en, in mijn geval, gefilterd kraanwater. De oude Kelten dronken dit mengsel om hun lichaam te ontgiften en om het te voorzien van een boost aan mineralen.

En om deze redenen gebruik ik het ook dagelijks. Er zitten maar liefst 84 mineralen in! Magnesium, natriumchloride, kalium, calcium, ijzer, mangaan, zink en nog veel meer!

Winning

Keltisch zeezout word handmatig gewonnen volgens een meer dan 2000 jaar oude traditionele methode in de GuƩrande-streek in Bretagne, Frankrijk. Het is het meest natrium arme zeezout ter wereld. Het zout is niet gewassen, gedroogd of geraffineerd dus de mineralenbalans blijft hierdoor volledig intact. Door deze zuiveringsmethode is het Keltisch zeezout ook nog eens 100% vervuilingsvrij.

Hoe te maken?

Heel simpel eigenlijk. Wat je nodig hebt is Keltisch zeezout, (liefst gefilterd/gezuiverd)water en een glazen fles/pot. Vul de fles voor een derde met Keltisch zeezout en vul de rest aan met water. Sluit de fles en schud daarna een paar keer flink. Het water zal het zout opnemen, maar niet meer dan 26%. Het water is dus verzadigd en de rest zal op de bodem blijven liggen.

Hoe te gebruiken?

Je doet elke ochtend een theelepeltje van het mengsel in een glas en vult deze bij met zuiver water en je drinkt het op, op een nuchtere maag. In het begin is die zoutsmaak misschien een beetje wennen, maar na een paar dagen drink je het zo op, zeker als je weet wat je drinkt. Hiermee geef je je lichaam een super start van de dag!

LIKE and SHARE als je denkt dat je iemand anders hier ook een plezier mee kan doen!

Fijne dag allemaal!

Stijn
GezondBenJij!

Stijn is oprichter en eigenaar van GezondBenJij. Stijn heeft een passie voor een gezonde lifestyle. Hij ziet teveel mensen om zich heen die met energietekorten stoeien en dit kan vaak simpel opgelost worden met voeding die je snel en meer energie geeft. Ook streeft hij naar betere liefdevolle relaties met alles en iedereen om zich heen, inclusief zichzelf. "Het wordt tijd dat we onze eigen gezondheid weer volledig in eigen hand gaan nemen", aldus Stijn.
Meer over

5 reacties op “Hoe Maak je een Sole van Keltisch Zeezout?


Comment author said

Door Sandy C'est Moi op 26 februari 2014 om 12:57

Hoi Stijn, je schrijft dat je sole het best op de nuchtere maag kan drinken voor een super start van de dag. Maar dat is ook zo met zuiver water of vers fruit (sap)/fruit hapje. Zodat je lichaam de vitamines enzo het beste opneemt. Wat kan je dan nu het beste nemen op de nuchtere maag? Ik ga zelf voor fruit omdat ik eigenlijk niet van zout hou. Maar soms zie je door de bomen het bos niet meer qua gezonde dingen. Dus, what to do?

 

Comment author said

Door Aisha op 26 februari 2014 om 14:45

Hoi Stijn, Bedankt voor de info maar als je iedere ochtend een theelepel uit de fles haalt raakt die een keer leeg en dan? Moet je dan dat zout wat er overblijft wegdoen en weer nieuwe aanvullen of kun je het dan gewoon weer gebruiken voor Sole??

 

Comment author said

Door GezondBenJij op 26 februari 2014 om 15:38

Hey Asha,

Het zout lekker laten zitten en gewoon aanvullen inderdaad! Beetje nieuw water erbij en klaar is kees. Goed bezig!

Liefde!

Stijn

 

Comment author said

Door GezondBenJij op 26 februari 2014 om 15:36

Hey Sandy,

Een theelepeltje van de Sole in een glas aanvullen met water is top. Doe het een paar dagen en je bent er aan gewend. Om het nog meer kracht bij te zetten kan je er een halve citroen in uitpersen. Dit heeft een goed detox effect en is zeer goed voor je lijf. Dit is absoluut beter dan zoet fruit op de nuchtere maag.

Succes!

Groetjes,

Stijn

 

Comment author said

Door Sandy C'est Moi op 26 februari 2014 om 16:33

Okidoki, dank je wel šŸ™‚
Zal mn kids blij maken met deze nieuwe bevinding.. (puber en peuterpuber.. gaat nog leuk worden.)
Sandy

 

Plaats een reactie


*