headershadow

Latest Blogposts

Intratuin stopt met de verkoop van omstreden onkruidbestrijdingsmiddelen (o.a. RoundUp)

roundup

Super goed nieuws!

Intratuin, Nederlands grootste tuincentrum, stop zeer binnenkort met verkoop van een aantal zeer omstreden chemische onkruidbestrijdingsmiddelen, o.a. het bekende RoundUp.

Het gaat hier vooral om het schadelijke Glyfosaat, wat het milieu en onze gezondheid aantast. Verschillende organisaties pleitten eerder tevergeefs voor een verbod op de stof. Volgens Intratuin heeft men nu voldoende ecologische alternatieven ter vervanging.

RoundUp

Enkele producten die binnenkort niet meer in de schappen van Intratuin te vinden zullen zijn het bekende RoundUp, Bayer Clear-up en Pokon STOP. Met het schrappen van de in totaal 22 middelen is Intratuin de politiek mogelijk een stap voor. De Tweede Kamer overweegt de stof vanaf eind 2015 te verbieden voor particulieren. De overheid zelf gebruikt de stof niet meer.

Zo zie je maar weer. Beetje bij beetje, stapje voor stapje, bewegen we voorwaarts.  Toch fijn om te zien!

Stijn

GezondBenJij!

 

 

Stijn is oprichter en eigenaar van GezondBenJij. Stijn heeft een passie voor een gezonde lifestyle. Hij ziet teveel mensen om zich heen die met energietekorten stoeien en dit kan vaak simpel opgelost worden met voeding die je snel en meer energie geeft. Ook streeft hij naar betere liefdevolle relaties met alles en iedereen om zich heen, inclusief zichzelf. "Het wordt tijd dat we onze eigen gezondheid weer volledig in eigen hand gaan nemen", aldus Stijn.
Meer over

0 reacties op “Intratuin stopt met de verkoop van omstreden onkruidbestrijdingsmiddelen (o.a. RoundUp)

Plaats een reactie


*