headershadow

Latest Blogposts

Kinderen en Giftige Energiedrankjes

1175537_580519368680158_598578886_n

Als ik rond het middaguur langs een aantal scholen ga lopen, of rond dat tijdstip een rondje door de supermarkt doe in de buurt van een school, weet ik van te voren wat ik ga aantreffen: Jongeren en groepjes kinderen met blikjes 'energiedrankjes' en een zak chips chillend op een bankje of in de rij bij de kassa.

Het lijkt een vast recept voor ze. En ja, geef ze eens ongelijk, voor nog geen euro hebben ze wat lekkers te eten en te drinken en zitten ze 'vol'.

Deze kinderen weten echter niet wat ze in hun lichaam stoppen, hoofdzakelijk geraffineerde suikers, transvetten en een lading bewerkt(mineraalloos) zout. Ingrediënten die vroeg of laat kunnen leiden tot o.a. kanker, ADHD, migraine, overgewicht, diabtes type-2, hart en vaat ziektes en vele andere gezondheidsklachten. En maak je geen illusie, dit eten vele kinderen dagelijks.

De kinderen hier zelf verantwoordelijk voor stellen is niet realistisch en niet fair, we moeten naar de ouders en de middelbare scholen toe, daar valt de echte winst te behalen. Er moet goede voorlichting gegeven worden op scholen, want aan gezondheid heeft onze overheid een broertje dood. Wat gebeurd er in je lichaam nou precies bij het drinken van zon blikje gif? Laat zien hoe bikkelhard je lichaam(alvleesklier) moet werken om insuline af te geven om je bloedsuikerspiegel weer te herstellen.

Laat zien hoe transvetten (vet)stofwisselingsproblemen en aderverkalking veroorzaken en laat zien hoe bewerkte zouten je bloeddruk verhogen en vocht vasthouden en alle vervelende klachten/ziektes die daaruit voortkomen. Ik zeg niet dat het probleem dan opgelost is of dat ze het dan niet meer kopen, maar dan geef je in ieder geval de kennis mee wat er in hun lichaam gebeurd als ze het nuttigen, en daar gaat het om want het rust op pure onwetendheid nu.

Ik maak in ieder geval hierbij een begin door deze post te schrijven en dit plaatje te delen met jullie. Zoals je ziet is kokoswater de echte natuurlijk energiedrank. Het bevat van nature isotonen die water in je lichaamscellen trekken, je stofwisseling versnelt en je krijgt meer energie. Ook zitten er vitamines in, oa B1 en B2 en helpt het bij het afvallen. Topproduct dus.

Mijn vraag aan jullie is om dit bericht zo veel mogelijk te delen zodat het op zoveel mogelijk tijdlijnen hier op Facebook terecht komt. Zo dragen we allemaal bij aan de sneeuwbal die we rollende moeten krijgen. Deze kinderen zijn de toekomst en daar moeten we zuinig op zijn, en hier zijn we allemaal, hetzij deels, verantwoordelijk voor. Deze kwestie is helemaal niet ingewikkeld en heeft daarom ook maar een ding nodig: Bewustzijn. Help je mee?

Like and deel dit artikel dan op je Facebook pagina of andere social media!

Dank je wel!

Gezonde liefdevolle groet,

Stijn
GezondBenJij!

Stijn is oprichter en eigenaar van GezondBenJij. Stijn heeft een passie voor een gezonde lifestyle. Hij ziet teveel mensen om zich heen die met energietekorten stoeien en dit kan vaak simpel opgelost worden met voeding die je snel en meer energie geeft. Ook streeft hij naar betere liefdevolle relaties met alles en iedereen om zich heen, inclusief zichzelf. "Het wordt tijd dat we onze eigen gezondheid weer volledig in eigen hand gaan nemen", aldus Stijn.
Meer over

2 reacties op “Kinderen en Giftige Energiedrankjes


Comment author said

Door Henri op 19 februari 2014 om 09:51

Leuke artikelen op de site en normaliter reageer ik niet snel op bepaalde stukken tekst, maar nu kon ik het niet lagen. In dit artikel wordt aangegeven dat `geraffineerde suikers, transvetten en een lading bewerkt(mineraalloos) zout` kunnen leiden tot ADHD. Dit is onjuist. ADHD is een ongeneeslijke neurobiologische stoornis die bij de geboorte al aanwezig is, maar zich nog niet hoeft te openbaren. Het komt vaak voor dat kinderen met ADHD geen last hebben van de bekende symptomen, maar hier op latere leeftijd wel last van krijgen door de maatschappij die steeds meer prestatie- en eenheid gericht is en het welbekende hokjes denken. Ook het huidige onderwijssysteem is hier debet aan. Onderwijs is te veel gericht op eenheid en gelijkheid, het is beter om het onderwijs te laten aansluiten op de individuele talenten en karaktertrekken van kinderen. Veel ADHD-ers zijn in staat tot grootse dingen, echter worden ze tegen gehouden door een maatschappij waar over-presteren en onder-presteren wordt bestraft.

Tegenwoordig lijkt het hebben van ADHD een mode te worden, vooral bij volwassen. Er wordt zelfs geclaimd dat ADHD een verzonnen stoornis is om de farmaceutische industrie te financieren. Spijtig dat deze verhalen de wereld rond gaan. Natuurlijk zijn er artsen die een druk persoon gelijk het label ADHD opplakken zonder verder onderzoek te verrichten, maar het feit blijft wel dat de hersenactiviteit van een ADHD-er andere impulsen vertoont dan de hersenen van een niet ADHD-er. Daarnaast gaan de mensen tegenwoordig sneller naar de dokter en is de medische wereld vooruit gegaan ten opzichte van 30 jaar geleden.

Tegenwoordig krijgt het woord ADHD steeds meer een negatieve smaak, mede omdat men het ziet als een nare ziekte, psychische stoornis of laag intellect. Het welbekende hokjes denken, erg spijtig. ADHD, ADD en overige `stoornissen` horend bij Autisme hebben gezorgd voor vooruitgang voor de hele mensheid.
Misschien niet zo´n heel goed voorbeeld, maar wil hem toch delen;
Ik ben werkzaam binnen de techniek als adviseur. Dankzij de denkwijze, creativiteit en energie van een techneut met ADHD hebben consumenten nu de beschikking over zelf denkende wasmachines, smart-tv´s en ga zo maar door.

Een heel verhaal, maar nogmaals ADHD is een ongeneeslijke neurobiologische stoornis die vanaf de geboorte al aanwezig is. Na verloop van tijd leren ADHD-ers zich, met en zonder therapie of medicijnen, aan te passen aan de rest van de maatschappij en lijkt het alsof zij genezen zijn.

 

Comment author said

Door GezondBenJij op 19 februari 2014 om 10:00

Dag Henri,

Dank je wel dat je de moeite hebt genomen om dit met ons te delen. Mooie extra informatie om over na te denken. Ik voel je tekst zeer zeker, hij komt binnen.

Of het waar is dat ADHD een neurobiologische stoornis is kan ik persoonlijk niet beamen. Er doen inderdaad vele verhalen de ronde en dat maakte het onoverzichtelijk. Ik zal me er eens wat dieper in verdiepen met de tijd.

Nogmaals dank!

Liefde,

Stijn

 

Plaats een reactie


*