headershadow

Page content

Over mij

StijnHallo! Ik wil u een warm welkom heten op GezondBenJij.nl!

Mijn naam is Stijn, 34 jaar jong en ben woonachtig in het mooie Schiedam.

Een van mijn favoriete levensquotes is: 'To live right, you gotta eat right!'. Dit is een absolute waarheid voor mij die ik zelf heb mogen ontdekken en ervaren de afgelopen jaren. Gezonde voeding is de basis van ons mensen. De basis om goed te kunnen functioneren en om lekker en energiek in je vel te zitten.

Want ondanks het groeiende bewustzijn naar gezonde voeding onderschatten velen de invloed van bewerkte voeding op ons lichaam nog steeds. Daarnaast is er ook een grote groep mensen die zich helemaal van niets bewust is en denkt dat hij/zij goed eet, maar niets is minder waar. Maar het mooie is dat als je eenmaal hebt ervaren en gevoelt wat gezonde voeding met je kan doen wil je nooit meer wat anders. En jij bent misschien wel hier om dat te gaan ervaren!

De supermarkten van vandaag de dag staan bol van de chemische en bewerkte voedingsmiddelen. Het is rommel. 90% is (chemisch) bewerkt voedsel. Broodbeleg, pakjes(Knorr), zakjes(Honig), potjes, salades, vlees, toetjes, kant en klare maaltijden/soepen, snoep, koek, chips en frisdranken. Al deze producten staan bol van de smaakversterkers, geur en kleurstoffen, slechte E-nummers, conserveringsmiddelen en niet te vergeten, de schadelijkste, suikers. Het is voor mij dan ook een logisch gevolg dat diabetes, obesitas, hart en vaatziekten, kanker en andere ziektes in rap tempo toenemen.

Afgelopen jaren heb ik veel onderzoek gedaan naar gezonde voeding. Ik heb veel gelezen, veel documentaires gekeken, bijeenkomsten bezocht, met voedingsdeskundigen en therapeuten gesproken, aan voedingsseminars deelgenomen en ik heb zelf gezondheidsavonden georganiseerd in Rotterdam, en met groot succes.

Helaas ben ik tijdens deze mooie reis ook achter dingen gekomen die minder leuk zijn, en een daarvan is dus de inhoud van ons voedsel, of beter gezegd vulsel want het mag de naam voeding absoluut niet dragen. Het wordt tijd de we in de spiegel gaan kijken en onszelf de vragen gaan stellen: 'Wat eet ik nu eigenlijk? Wat kan ik beter mijden? En waar word mijn lichaam nou echt blij van?' Kortom, het eeuwenoude gezegde: Weet wat je eet! Het wordt tijd dat we onze gezondheid weer volledig in eigen hand gaan nemen want niemand anders doet het voor je, ook onze eigen regering, artsen en zorgverzekeraars niet.

Op GezondBenJij.nl! zal ik artikelen en informatie met u delen waarvan ik denk dat deze van waarde voor uw gezondheid kunnen zijn. Gezondheid is enorm breed dus de onderwerpen zullen uiteenlopen. Ik wens u

 

Warme en gezonde groet,

Stijn
GezondBenJij!