headershadow

Latest Blogposts

Waarom je witte rijst, witte pasta en wit brood beter kan vermijden

witte-rijst

Ok, lees even met me mee als je wilt, dit is namelijk belangrijk voor je gezondheid.

Witte rijst

Witte rijst

(bewerkt en ontdaan van vezels in de vlies) = koolhydraten = suikers = piek in je bloedsuiker = ongezond/schadelijk voor de gezondheid

 

Witte pasta

SpaghettiWitte pasta

(bewerkt en ontdaan van vezels in de vlies) = koolhydraten = suikers = piek in je bloedsuiker = ongezond/schadelijk voor de gezondheid

 

 

 

Wit brood

BroodWit brood

(bewerkt en ontdaan van vezels in de vlies) = koolhydraten = suikers = piek in je bloedsuiker = ongezond/schadelijk voor de gezondheid

 

 

Appel schillen

appel

Appel schillen

(bewerkt en ontdaan van vezels in de schil) = koolhydraten = suikers = piek in je bloedsuiker = ongezond/schadelijk voor de gezondheid

 

 

Aardappel schillen

aardappel

Aardappel schillen 

(bewerkt en ontdaan van vezels in de schil) = koolhydraten = suikers = piek in je bloedsuiker = ongezond/schadelijk voor de gezondheid

 

 

 

Kies Volkoren

Ga dus altijd voor de volkoren (in het geval van rijst is dat zilvervliesrijst) variant en eet/kook je appel/aardappel lekker met schil. Ik vind dit persoonlijk ook nog eens veel lekkerder!

Dit geldt overigens ook voor "vruchtensappen" zoals Spa Fruit, Dubbeldrank, Dubbelfris enz. Dit is bewerkt en hier zit geen vruchtvlees meer in en in het vruchtvlees zitten weer die belangrijke vezels. Je drinkt dus zo goed als pure suiker, vergif voor je lichaam dus.

Dit wilde ik graag met jullie delen.

 

Gezonde groet!

Stijn

 

 

 

Stijn is oprichter en eigenaar van GezondBenJij. Stijn heeft een passie voor een gezonde lifestyle. Hij ziet teveel mensen om zich heen die met energietekorten stoeien en dit kan vaak simpel opgelost worden met voeding die je snel en meer energie geeft. Ook streeft hij naar betere liefdevolle relaties met alles en iedereen om zich heen, inclusief zichzelf. "Het wordt tijd dat we onze eigen gezondheid weer volledig in eigen hand gaan nemen", aldus Stijn.
Meer over

0 reacties op “Waarom je witte rijst, witte pasta en wit brood beter kan vermijden

Plaats een reactie


*