headershadow

Latest Blogposts

Waarschuwing voor de bekende en te heftige citroensapkuur

Zomer

De zomer is weer in aantocht en ik hoor en lees weer overal om mij heen dat mensen, vooral de dames, weer willen gaan reinigen+afvallen door middel van een detox kuur. Dat is natuurlijk een prima idee. Detoxen is een goede manier om o.a. afvalstoffen en gifstoffen uit je lichaam te verwijderen en eventueel kilo's kwijt te raken. Zeker als je al niet zo goed en bewust eet is dit enorm belangrijk om af en toe te doen.

Wat me echter opvalt is dat vele vrouwen naar de bekende oude citroensapkuur grijpen. Dit is een bekende kuur met citroensap, cayennepeper en ahornsiroop. En Ochtends en avonds neem je dan de 'groene poeder' bestaande uit senneblad, venkelzaad en zoethout. Weet dat deze kuur absoluut niet goed en zelfs slecht voor je lichaam is! Feit dat iedereen hem doet zegt natuurlijk geen ene drol.

Waarom?

Ons lichaam heeft calorieën(energie) nodig. Een vrouw heeft gemiddeld per dag zo een 2000 calorieën nodig en een man zo een 2500. Dit krijg je dus, als het goed is, elke dag binnen en hier leeft je lichaam van en hierdoor krijg jij energie. Zodra men start met deze citroensapkuur eet men van de ene op de andere dag(zo starten de meeste) helemaal niets meer. Je calorieën schieten van 2000/2500 naar slechts 200 per dag. Deze overgang is veel en veel te groot. Je lichaam is dit totaal niet gewend en het komt in een 'shocktoestand' terecht en gaat alles vasthouden wat het nog wel binnenkrijgt. Je lichaam trekt eigenlijk keihard en onnodig aan de noodrem. Dat je er kilo's van kan verliezen is logisch, maar dit is absoluut geen gezonde manier. Ik heb in mijn netwerk een aantal goede en wakkere voedingsdeskundigen en ik heb even e.e.a. nagevraagd en er zijn behoorlijk wat gevallen bekend van mensen die goed ziek zijn geworden van deze kuur. En dan heb ik het niet over ziek van de afvoer van de afvalstoffen! Ook zijn er gevallen bekend waarbij de menstruatie bij vrouwen uitbleef en zelfs hartklachten zijn er bekend. Dit zegt eigenlijk meer dan voldoende. Een menstruatie moet eigenlijk altijd doorgang vinden. Dit is een van de belangrijkste processen in het lichaam van den vrouw. Dit is dus een oude kuur en zou niet meer gebruikt moeten worden. Je kan het vergelijken met iemand die hele dagen op de bank zit met cola en chips en dan ineens vanaf de een op de andere dag een Insanity-workout gaat doen. Dit kan serieus levensgevaarlijk zijn. Vandaar deze post. Dit is dus absoluut geen angstzaaierij.

Ook als je je voedingspatroon rustig afbouwt voor je begint is dit geen verantwoorde kuur door. Ik las namelijk dat je een dagdosis kan aanmaken voor deze kuur. Je drinkt 2 liters per dag van dit mengsel. Daarin zitten dan 20 eetlepels citroensap. Dan drink je dus ongeveer het sap van 5 citroenen per dag. Dit is echt veel te veel! Een halve tot 1 citroen per dag is super gezond en reinigend, maar overdaad schaadt. Daarnaast zitten er ook nog eens 20 eetlepels ahornsiroop in, hier kom ik zo op terug.

Want je bij veel vrouwen die de citroensapkuur gedaan hebben ziet is dat het jojo-effect daarna optreedt. Men gaat weer normaal eten en de kilo's komen er dan net zo hard weer aan. Zonde van je moeite wat dat betreft.

ahornsiroopAhornsiroop

Ook wordt er bij deze kuur gebruik gemaakt van ahornsiroop. Ahornsiroop bestaat uit sucrose (glucose-fructose) en heeft een iets ‘gezondere’ reputatie dan Agavesiroop omdat deze, ondanks de bewerking(verhitting), meer vitamine en mineralen bevat. Maar Ahornsiroop laat je bloedsuikerspiegel wel degelijk stijgen. Ook deze fructose wordt omgezet in vet en je kan er dus ook van aankomen. Het is ook niet bevorderlijk voor je lever, die wordt namelijk vettig.

Fructose onttrekt mineralen uit je lichaam
Fructose wordt door de lever omgezet in vetten, je kan er dus van aankomen
Fructose verhoogt het LDL cholesterol. Ook wel het ‘slechte’ cholesterol genoemd.
Laat de bloedsuikerspiegel stijgen

Dit is dus naar mijn mening absoluut geen gezond goedje, zeker niet voor een kuur.

Veilige detoxkuur

Wil je een goede en veilige detox kuur gaan doen dan kan ik je de lever en galblaas reinigingskuur van Andreas Moritz(RIP) aanraden. Deze heb ik zelf al een keer gedaan en werkt super. Je voelt je letterlijk lichter na deze kuur. Klik op onderstaande link. Onderaan dit artikel staat een link naar een .PDF document waar alles in beschreven wordt. http://gezondbenjij.nl/de-8-daagse-lever-en-galblaas-reinigingskuur-aanrader-2

Succes!

PS: Deel dit artikel alsjeblieft. Zeker als je mensen kent die de kuur doen of willen gaan doen.

Liefde!

Stijn

Gezondbenjij

Stijn is oprichter en eigenaar van GezondBenJij. Stijn heeft een passie voor een gezonde lifestyle. Hij ziet teveel mensen om zich heen die met energietekorten stoeien en dit kan vaak simpel opgelost worden met voeding die je snel en meer energie geeft. Ook streeft hij naar betere liefdevolle relaties met alles en iedereen om zich heen, inclusief zichzelf. "Het wordt tijd dat we onze eigen gezondheid weer volledig in eigen hand gaan nemen", aldus Stijn.
Meer over

0 reacties op “Waarschuwing voor de bekende en te heftige citroensapkuur

Plaats een reactie


*